keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kappale 5

Käsittelimme tunnilla erityisesti entsyymejä ja niiden vaikutusta kemiallisiin reaktioihin.
Entsyymit nopeuttavat kemiallisia reaktioita kuten ruuansulatusta. Ilman entsyymien vaikutusta reaktiot kestäisivät useita vuosia. Esimerkiksi pyykinpesuaineet sisältävät entsyymejä, sillä entsyymit pilkkovat vaatteissa olevia likoja.







2. B:stä on keittäessä tuhoutunut kaikki entsyymit, joten ne eivät vaikuta omenan pilaantumiseen. A:ssa ja C:ssä ne kuitenkin vaikuttavat aivan tavallisesti, mutta koska A on leikattu aikaisemmin, entsyymit ovat ehtineet vaikuttaa pitempään.




Useissa kaupasta ostetuista omenissa on niin paljon säilöntäaineita että ne säilyvät kaksinkertaisen ajan kuin mitä niiden pitäisi säilyä. Säilymmekö mekin sitten 300-vuotiaiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti